Îngrijire și bunăstare

NEUROLOGIE

De la îmbunătățirea memoriei și concentrării până la gestionarea afecțiunilor neurologice, neurologia aduce avantaje incredibile în viața noastră.

creier icon - Amazonia Aquapark

Spre o viață sănătoasă

BENEFICIILE NEUROLOGIEI PENTRU TINE

Neurologia este o ramură a medicinii care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor organice care afectează sistemul nervos central sau periferic.

Sistemul nervos central este reprezentat de creier și măduva spinării. Acestora li se adaugă structurile din jur precum și vasele sanguine care le hrănește. Când ne referim la sistemul nervos periferic, ne gândim la nervii cranieni, rădăcinile nervoase și ganglionii spinali, nervii periferici, inclusiv conexiunile cu mușchii scheletici.

frunze tobogane acvatice min - Amazonia Aquapark
Group 55659 min 14 - Amazonia Aquapark
frunze tobogane acvatice min - Amazonia Aquapark
neurologie sectiune 1 min - Amazonia Aquapark

Sistemul nervos central poate suferi de afecțiuni congenitale cu o mare varietate de cauze și manifestări.

Afecțiunile dobandite sunt influențate de stilul de viață, predispoziția genetică și diferite comorbidități. Printre cele mai frecvente amintim – atacul vascular ischemic și hemoragic, boala Parkinson, tumori cerebrale, epilepsia în diversele ei forme, infecții bacteriene și virale – encefalite, mielite, meningite, scleroza multiplă, diverse tipuri de demențe, cefalee, migrene. Nu în ultimul rând, amintim traumatismele cranio-cerebrale și vertebro-medulare.

Nici sistemul nervos periferic nu este ocolit de boală. Aici trecem în revistă afecțiuni precum neuropatia, polineuropatia diabetică, nevralgiile, polineuropatia cronică inflamatorie demielinizantă, neuroame (tumori ale nervilor periferici), distrofii musculare, miozite, traumatisme.

O anamneză, precum și un examen clinic riguros, alături de investigații paraclinice conduse atent, relevă diagnosticul.

Neurologia trebuie diferențiată de psihiatrie, deși cele două specialități sunt într-o strânsă legătură, ambele au ca scop tratarea sistemului nervos. S-a demonstrat că multe afecțiuni neurologice au și manifestări psihiatrice asociate prin mecanisme neuro-chimice complexe.

Cu toate acestea, psihiatria rămâne specialitatea care tratează bolile mentale, fiind o disciplină de sinteză a cărui scop principal este sănătatea mentală abordând factorii psihologici, socio-culturali, politici și farmacologici.

frunze bazin olimpic min - Amazonia Aquapark
Group 56439 min 1 - Amazonia Aquapark
icon alb fizio kineto - Amazonia Aquapark

Redescoperă sănătatea

ALĂTURI DE SPECIALIȘTII NOȘTRI

ȘI VINO LA UN CONSULT

Ai o întrebare pentru noi?
Contactează-ne telefonic la +40 791 238 556.

ALEGE SĂNĂTATEA…

Completează formularul și un reprezentant al centrului nostru te va contacta telefonic în cel mai scurt timp posibil.

VEZI TARIFELE SI PACHETELE NOASTRE